Lidingö Vox blandar

www.lidingovox.se

Hem

 

 

 

Lidingö Vox – repertoar

 

Lidingö Vox har genom åren sjungit en mycket blandad repertoar. Vi har gjort allt ifrån småskaliga, finstämda a capellakonserter med svensk och nordisk körmusik av t ex Nils Lindberg, Sven-Eric Bäck och Lillebror Söderlund, till de stora Bachpassionerna och Haydns Skapelsen.

I advent 2004 framförde vi tillsammans med Haga Motettkör och Orkerstern Filialen Bachs Juloratorium i Tyska kyrkan vid två utsålda konserter.

 

I den mer lättsamma genren sjunger vi gärna stycken av Taube, HasseåTage, Gullin, Alfvén….för att inte tala om stycken av vår i kören aktive tenor, översättare, dramaturg och kompositör Magnus Lindman.

 

På våra turnéer runt om i Europa; Innsbruck, Barcelona, Helsingfors, Skagen, Oslo, Modena, Wien, Prag, Budapest, Rom… sjunger vi ofta, som en del av programmet, madrigaler av såväl gammalt som nyare datum. Man kan nog säga att just madrigaler har en  stor plats i vårt körhjärta.

 

Flera sceniska produktioner har vi också varit med om. Rockoperan Jesus Christ Superstar, de klassiska operorna Orfeus och Eurydike av Gluck,  Dido och Aeneas av Purcell, samt den vansinniga operetten Läderhatten gjorde vi i samarbete med Sagateatern på Lidingö. På Confidencen i Ulriksdal medverkade vi i Ulf Björlins opera buffa Tillfälle gör Tiufven

 

Du kan alltid möta oss på våra konserter!

 

 

 

 

 

 

Senast uppdaterad 2005-11-15

Webmaster(a)lidingovox.se