HÄXGRYTA i kittel över öppen eld

 

Williams  Macbethsoppa
à la Lidingö Vox.

8 – 12 personer.

Tillagningstid  3 till 4 timmar.

 

1  förgiftad padda

1  kg  träskorm

1  öga av ödla

1-2  tår av groda

2  hg ull av fladdermus

1  tunga av hund

1  kluven huggormstunga

1  ödlegadd

1  par ödleben
 (inälvor av tiger)

Krydda med:
- 80 g  fjäll av drake

- 1  tand av ulv

- Häxkäft/strupe

- 1 knippe rot av hemlock, grävd i mörker

- 1-2 msk getgalla

- 1 handfull stickling av idegran, strimlad vid månförmörkelse

 

Extra, starka kryddor:
- Näsa av turk

- Tattarläppar

- Finger av dräpt baby, född i rännsten av sköka

 

Variant med tiger:

För en tjock och mustig välling tillfoga inälvor av tiger.

 

 

Tillagning.

1. Samla och bered ingredienserna.  


2. Sätt grytan över elden när:
- den mörkspräckliga katten tre gånger jamat
- tre och en gång igelkotten gnällt.

 

3. När tiden är inne, gå runt grytan och börja tillagningen med att, i stora grytan, koka in den förgiftade paddan.

 

Låt elden brinna friskt och se till att det sjuder och bubblar.  Baka vidare in orm, ödla och groda.

4. Lägg därefter i fladdermusullen och tungan av hund. Fortsätt med kluven huggorms­tunga och ödlans gadd.

5. Fortsätt elda friskt under grytan och låt det puttra och bubbla när  kryddorna läggs i.

 

6. Nyttjas tigerinälvor, är det av stor vikt att det är en rent helvetiskt ”puttra och bubbla” då de avslutningsvis läggs i grytan.

7. För snabbkylning av grytan, använd en apas blod.

(Fritt efter Shakespeares drama Macbeth /TS/)

Åter  www.lidingovox.se